Nyheter

Hej alla medlemmar!

 

torsdag, den 27/5, klockan 19.00 är det dags för stämma i föreningen. Alla medlemmar har fått kallelsen och årsredovisningen i brevlådan för att i god tid innan stämman kunna sätta sig in i motioner och övriga dokument. 

Eftersom vi i år har lite annorlunda restriktioner kommer vi att hålla stämman digitalt via Microsoft Teams, men med möjlighet att närvara fysiskt om man inte har möjlighet att närvara digitalt. Som det står i kallelsen så har vi endast ett begränsat antal platser för fysisk närvaro, så det måste föranmälas till

För att få länken till mötet behöver man gå in på SBCs app Vår BRF och registrera sin mailadress. Om ni stöter på problem maila

 

Väl mött! Styrelsen

Årets hämtningar är: 18 maj, 17 augusti, 5 oktober, 30 november.

Klockan 18.00-19.00 - obs inget skräp får ställas ut innan kl 18!

Vid dessa tillfällen kan man slänga:

 • mindre järnskrot och metall (tex värmeljushållare)
 • el- och batteridrivna saker
 • träsaker
 • hårdplast och gummi
 • speglar
 • porslin och dricksglas (dessa ska INTE slängas i glasbehållare vid återvinningen)
 • husgeråd
 • keramik
 • lampor
 • textilier
 • vitvaror
 • möbler
 • mindre byggskräp såsom enstaka kakelplattor och golvbrädor
 • Trädgårdsavfall, lämnas i knutna säckar. 

 

Det är INTE okej att slänga färg, kemikalier, stora mängder byggavfall, murbruk, tegel, däck, bilbatterier  eller vanlig återvinning (papper, plats etc). Har du många stora saker får du gärna meddela styrelsen detta i förväg, så att vi kan parera ev fler stora lämningar vi samma tillfälle. 

 

Återvinning 
av tidning, kartong, plastförpackningar, glas, aluminium och batterier görs vid återvinningsstationerna som finns på Åstorpsringen och Garagevägen.

 

Återbruk - ett sätt att minska den negativa miljöbelastningen
Både i vår egen FB-grupp och i de Köp/Sälj- och Skänkesgrupper som finns på Facebook finns stor möjlighet att ge dina funktionsdugliga saker ett nytt hem. Så är det inget fel på sakerna ge dem en chans att hitta ett nytt hem, innan de åker till tippen. 

Nu har våren kommit och vi märker redan hur vi sakta men säkert kryper ut ur våra vrår. Så härligt att se liv och rörelse på gården av både gammal och ung. Nu när vi är fler som leker och umgås på gården igen är det viktigt att vi alla respekterar varandra och de tider som gäller för ljudligare aktiviteter. Vi tycker att det är jättetrevligt att vi kan träffas på vår fina gård och umgås - naturligtvis med anpassning efter rådande läge. Ni som har barn som är tonåringar eller unga vuxna får gärna påminna dem om att ljudet lätt studsar mellan husen, och blir högre än man tror, och att ljudvolymen på prat och musik behöver anpassas därefter när klockan närmar sig kvällen. Ni med mindre barn som gärna spelar lite boll får gärna påminna om att vara försiktiga så att inte bollar sparkas så att de förstör planteringar hos boenden eller på gården.  

  
Vårfixardag 

Nu när våren kommer och vi fått uteplatserna renoverade är det också dags att göra vår gård redo inför en skön sommarsäsong. Söndagen den 16 maj kl 13.00 träffas vi på gården för att städa, rensa och plantera nytt. Vi kommer även starta upp en gemensam odlingsdel på gården, som vi hoppas att vi alla ska kunna nyttja på ett trevligt sätt. Under eftermiddagen kommer vi att ordna med odlingslådor, plantera lite nya växter och städa där det behövs. Vi avslutar fixet med att inviga vår nya grillplats som kommer att byggas vid syrenbersån. Föreningen bjuder på korv med bröd och dricka 

 

Grillning 

Med värmen blir vi också sugna på att grilla. Det är naturligtvis okej att använda föreningens grillplats – det viktiga är att man rengör galler och tar bort sot efter sig, så att det är fräscht när nästa kommer och vill grilla. Om man har en egen grill får man självklart ställa den på gården under tiden man grillar. Du som tänder en grill på gården är ansvarig för att den står så att ingen kan råka skada sig eller att det finns risk för att eld sprider sig till husen. Det är förbjudet att använda kol- eller gasolgrill på balkong eller terrass. 

 
Ny hemsida 

Nu är det dags att även vår hemsida går in i 2020-talet. Vi har under vintern jobbat med en ny hemsida som vi hoppas ska vara mer användarvänlig och framförallt lätt att hitta på. En funktion i hemsidan är att man kan registrera sig för att automatisk få nyheter skickade via mail. Detta hoppas vi ska göra kontakten med er boende lite enklare. Adressen för hemsidan är så klart fortfarande www.lonnparken.se och vi ser fram emot många besök. Den nya hemsidan publiceras den 25 april. Är det någon viktigt information som ni saknar på hemsidan får ni gärna maila  

 

Grovsophämtning 

Följande datum kommer det att vara grovsophämtning på gården. Vi vill påminna om att detta är en extraservice som föreningen erbjuder och för att vi ska kunna fortsätta med det är det viktigt att alla respekterar reglerna för vad som får slängas och inte. Vi i styrelsen vill inte behöva stå och vara vakter utan räknar med att vi alla som bor här, medlem och hyresgäst, respekterar det som gäller. Eftersom vi betalar per kubik skräp vi slänger tar vi inte emot sådan återvinning som går att slänga i återvinningscentralerna gratis. Vi kommer dock fortsättningsvis ta emot trädgårdsskräp. Detta ska lämnas i säckar som går att knyta ihop.  

Save the date: 18 maj, 17 augusti, 5 oktober, 30 november 

 

Arbeten på gården 

Som ni märkt har vi nu kommit en bra bit in på uteplats/entrérenoveringen och vi hoppas att ni precis som vi tycker att det blir ett lyft för gården, och förhoppningsvis även ökar värdet och attraktionen av att bo på Lönnparken. Vi vill tacka er alla både boende som har uteplats/entré och er andra som berörts av renoveringen för er samarbetsvilja. Vi kommer behöva fortsätta med ytterligare en renovering som påverkar gården i helhet, då vi framöver måste se över och renovera alla terrasser på höghusen. Detta då det visat sig att de på sina håll blivit väldigt slitna av väder och vind. Vi kommer ut med mer info när vi fått allt klart med omfattning och renoveringsstart, men vill redan nu flagga för att det kommer att komma.  

Vi får en del frågor om vilken färg uteplatserna och entréerna ska ha, och de kommer, så fort träet torkat tillräcklig, att målas i samma bruna kulör som vi hade innan. Staketen runt om gårdarna kommer inte bytas ut (om det är inte är trasiga brädor), utan vara kvar i samma stil som nu.  

 

Årsstämma för medlemmar 

Kallelse skickas ut inom kort. 

 

Har du frågor eller funderingar är du välkommen att höra av dig till styrelsen  

Hälsningar Styrelsen BRF Lönnparken 

 

Söndagen en 16 maj klockan 13.00 träffas vi på gården för vårfixardag. Vi kommer bland annat anlägga en gemensam odlingsplats, städa förråd, tvätta staket och plantera blommor. Vi avslutar fixandet med att inviga gårdens nya grill med att bjuda på korv med bröd samt dryck.

Välkommen hälsar Styrelsen!

 

Nu har föreningen en ny och uppdaterad hemsida på plats. Vi hoppas att hemsidan kommer att besökas flitigt av alla medlemmar och underlättar tillgången till information om ert boende. Hemsidan fungerar lika bra i datorn, mobilen eller läsplattan.

Syftet med hemsidan är att samla all väsentlig information, dokument och länkar som kan tänkas behövas som medlem i föreningen. 

Vad vi vill att ni som medlemmar ska göra är:

 • Skapa ett konto! Då blir ni också registrerade till föreningens nyhetsbrev - som skickas ut automatiskt när vi publicerar information på hemsidan.

Hör av er via mail eller kontaktformuläret vid frågor, idéer eller synpunkter!